sarashorses.blogg.se

2016-10-04
19:38:00

Höst känsla
Den här månaden så börjar jobbet med att rida in mammas arab Nawas, så i slutet av oktober så ska jag kunna sitta upp på honom och han ska kunna gå på rakspår. Han har haft sadel och träns på sig förut men det var ett tag sen. Men idag så började vi med att han fick springa av sig på banan, det kommer han nog få göra varje dag så han får springa av sig all energi. Så om två dagar så börjar longeringen och då så åker tränset på direkt. Sen blir det longering utan gjord i ca 5 dagar om allt känns bra och efter det så kommer sadeln fram. Vi kommer att hänga på honom varje dag, men det är inget nytt för honom och han känner sig helt okej med det. Sen så får vi se hur länge det blir med sadeln. Sist så var vi nära på att hoppa upp på honom innan sommaren för att allt gick så bra men det fanns inte riktigt tid då för honom där helt enkelt. Så det här ska bli riktigt roligt att få jobba med honom och att man kommer få göra det mesta själv också, kommer dock behöva hjälp när jag ska hoppa upp men då finns som tur mamma till hands.
Red Asdis igår på banan barbacka och tränade trav och tölt, vilket gick jäte bra. Svettig blev både hon och jag så det blev ett bra pass. Så idag så fick det bli en skön liten barbacka tur för Asdis med mamma på Freja.
I fredags så kom veterinären till Oskadis och Freja för att kolla om de är dräktiga och det är tjejerna också. Så nästa år så har vi små Bjarki avkommor, väldigt roligt.
Man känner att hösten är här nu, blåst och kallt men det är fina dagar endå.
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: