sarashorses.blogg.se

2016-09-20
20:49:57

Klippning

Nästan alla hästarna blev klippta idag förutom shettisarna. Blev tungt sen för ryggen kände jag så får ta och klippa de imorgon.
Efter klippningen så fick Asdis bli longerad på banan och träna galopp. Hon var stressad först när hon skulle trava över bommarna men lugnade ner sig efter ett tag. Galoppen var passaktig men blev bättre när hon kom igång. När jag tog in Asdis i hagen igen så borstade jag mammas Sunny som inte förstod varför just jag skulle borsta henne. Vanligt vis så är det mamma som gör det men idag så var det jag som gjorde det. Det var ju såklart rätt så skönt att bli borstad men man måste endå spela att det är konstigt. Efter det så blev det inte mycket mer av förmiddagen än lunch till hästarna.
Väntade sen på att mamma skulle komma hem från jobbet så vi kunde börja jobba med Bjarki. Han fick prova på att gå över bommarna som var på banan, vilket var väldigt spännande. Skötte sig galant, vill verkligen lära sig och försöker göra allt rätt. En väldigt trevlig hingst mamma har. Imorgon så ska vi prova att hänga på honom också, så får vi se vad han säger om det.

En tjock Asdis på bild när vi jobbade på banan. Men magen kommer att försvinna fort nu när sätter igång.


2016-09-20
08:17:54

Bjarki

Nu är vi igång med träningen på mammas hingst Bjarki. Igår så fick han ha bett första gången och det tog han jätte bra, blev också första longeringen på honom med. Annars så har han fått sprungit lös på banan och bara fått träna på att gå framåt vilket han gör väldigt bra. Han vill verkligen börja jobba nu ser man, han försöker göra allt rätt.
Nu på morgonen så blir det ut med hästarna, mocka och sen raka alla islandshästarna och shettisarna. Sen så ska Asdis också få bli longerad och jobba galopp över bommar. Ska se om jag orkar fixa Gullivers hage också eller om jag ska vänta tills mamma kommer hem så kan vi göra det tillsammans. Har haft ont sen jag och Asdis stupade på banan. Så när jag jobbar i stallet och ridit hästarna så klarar jag nästan inte av att göra mer i stallet. Måste åka och kolla vad det är, mamma säger att det kan ha hänt någon typ av förskjutning i höften eller något. Men men det är bara att jobba på, hästarna ger en energi iallafall.


2016-09-08
21:18:29

Jobb med hage

Idag så jobbade jag och mamma i ekhagen på förmiddagen. Vi jobbade iallafall med det vad vi kan göra. Så vi har nipplat klart hagen fixade några fel åttor vid hörnstolparna. Det känns skönt att det är klart nu, så nu behövs männen för att dra stål tråden.
Efter det så var det mockning, mammas hingst fick gå in en sväng och så kunde Kolle låna hans hage en stund. På eftermiddagen så fixade vi vatten till hästarna, red sen på Kolle nere på banan. Han gick sådär, hel men han behöver skos men som tur kommer hovslagaren på lördag. Annars så red vi mest i skritt för att lösgöra honom mer, gick jätte fint där så det är bra. Mormor, morfar och Rebecka kom sen också. Morfar fixade till min bild bakdel där det är en spricka, väldigt snäll morfar man har. Vet knappt om man kan klara sig utan honom ibland, han ställer alltid upp för en.
Ska nu snart skriva i min häst kalender om hur Kolle gick och vad vi gjorde så man kan hålla koll på saker och ting.

Lite bilder på vår lilla tillskott i vår kattavel. En liten katt hane som heter Alfons


2016-09-06
16:32:14

En dag i Stockholm

Hej
Idag så tog mamma och jag tunnelbanan in till Stockholm city där vi först åt lunch och som tur så hittade vi en plats bland folkmassan, god mat var det där också. Efter det så strosade vi runt där, gick vilse några gånger kändes det som iallafall. Köpte sen fika, en morotsmuffin och två kladdiga brownies som vi tog med oss till hotellet. Mycket goda brownies, morotsmuffinsen kommer vi äta senare till kvälls fikat. Just nu ligger mamma och vilar och jag tittar lite på master chef. En väldigt skön dag som både mamma och jag behövde.


2016-09-04
22:23:45

Stressig dag
Idag så var det som sagt en stressig dag. Det var tänkt att vi skulle vara klara med stallet helt och allt annat innan lunch tiden så att vi kunde åka i lugn och ro upp till Stockholm. Men så blev det inte riktigt. Vi kom iväg ca kl 14:20 och såklart så trodde vi att det inte skulle vara rusningstrafik på en söndag men så fel vi hade, som tur varade inte det så länge. Vi var ju såklart oroliga om vi inte skulle hitta någon parkering ute vid hotellet då eftermiddagarna brukar alla gratis parkeringar vara upptagna och att vi nästan aldrig kom dit, gjorde att vi blev ännu mer oroliga för parkeringen. Våran GPS var lite trög och var långsam så vi visste inte när vi skulle av någonstans och vi missade några avfarter men det värsta var att vi kom till fel hotell! Hotellet hade nästan samma namn som vårat så det blev till att söka om och hoppas att den andra hotellet var våran och som tur var det vår hotell.
Vi tog upp våra resväskor till vårt hotellrum och sen så tänkte vi gå lite i Bromma och se om vi kunde hitta vår skola också och det var inte så lätt heller. Vi frågade några personer och vi följde det som de sade och vi gick lite överallt men till slut så hittade vi det. Så nu vet vi var skolan är och sedan så handlade vi lite frukt och dricka på ica. Sedan blev det lite film, kollade sen igenom våra uppgifter som vi skickade sen in.
Är väldigt nervös för morgon dagen och vi ska hålla ett litet presentation om sin uppgift för 72 personer, hoppas verkligen att de kommer att dela in oss i grupper. Nu blir det att dusha och sen hopp i säng och sova.

2016-09-03
20:00:00

Lugn dag
idag så fick det bli en lugn dag och eftersom att vi åker upp till Stockholm imorgon så kan vi inte fira Martin på måndag så vi firar honom idag istället. Eftersom att vi rullade halm balar igår och blev klara kl 23:15 så är kroppen ganska trött idag, så alla hästarna har fått också vila idag. Mamma och jag åkte in på förmiddagen och handlade till Martins firande och då både mamma och jag behövde nya mobiler, så det blev Iphone SE för båda och för mig så var det min första Iphone. Mormor och morfar kom sen senare och firade också, så det blev först räkor, kräftor och grillad kyckling och sedan så blev det tårta också. Väldigt trevligt var det och sen så gick vi upp till mormors hage och kollade hur vattnet såg ut där och det blev lite grävande för att få in det men det blev bra sen till slut. Nu blir det film med familjen innan läggdags så vi hörs imorgon igen.

2016-09-02
16:27:31

updatering om augusti
Lite updatering om vad som har hänt under augusti månaden. Hade mycket träningar på Kolle en gång i veckan för tävlingen som var den 27 till 28 augusti som vi skulle vara med på, men tyvärr så blev Kolle halt två dagar innan tävlingen. Vi tog ut mammas kompis som kör infrarött ljus fredagen före tävlingen och han blev då lite bättre och lördag så var han helt frisk men det blev endå ingen tävling. Men annars så har träningarna gått jätte bra på himpa och sista gången så gick han super och då provade vi boots på honom. Gud vad han gick bra då! Alla hans gångarter blev mycket bättre och han blev en helt annan häst att rida.
Asdis så har det inte blivit lika mycket träning då jag ville lägga ner mer tid på Kolle för tävlingen och tänkte att det skulle bli hans sista tävling och så skulle han få bli panssionär. Men det kommer bli en tävling nu i september den 24 på Stenholmen och då får vi hoppas att Kolle inte går och blir halt igen.
Men som sagt Asdis har inte gått så jätte hårt men vi hade vår träning nu i måndags och det gick bra, förutom att vi gick om kull i början av ridpasset men som tur så gjorde hon inte illa sig. Själv hade man svårt att röra höger armen och lyfta saker men så kan det vara ibland.
Nu under första vekcan i september så blir det lite skrittning på Kolle under hela veckan så att man inte sätter igång direkt med hård träning. Tyvärr så är jag inte hemma nästa vecka då jag och mamma ska upp till Stockholm från söndag till fredag och plugga. Blir väldigt spännande att få träffa sin klass och se vad de är för människor. Men som tur så har jag min medryttare till Kolle som kommer att rida honom då jag är borta.
 
Lite bilder på fina Gulliver som vi tog inte för länge sen när det var fint sken ute på eftermiddagen. Det är ingen lätt hästa att fotta, man får bara bli glad om man får en bra bild annars.