sarashorses.blogg.se

2016-03-23
20:40:00

Longering
Idag så longerade jag Kolle första gången konstigt nog. Brukar alltid annars longera hästarna iallafall 1 gång i veckan. Så det fick bli både träns och kapson på honom, för jag visste inte hur han skulle reagera med kapson. Asdis red vi in med kapson och hon tyckte väldigt mycket om den men alla hästar gör inte det. Han tyckte att den inte var så trevlig att ha, för han lyssnade inte alls och småblockerade sig lite när han galopperade och jag fick inte stopp på honom på ett bra tag. Så då fick det bli med tränset och då gick han klockrent och galoppen var jätte bra med tryck i fattningen. 

2016-03-21
17:30:00

Lugn måndag
Idag blev det en lugn måndag eftersom att det var ett ganska hårt pass för Kolle igår, så det blir en liten skritt tur ut barbacka på honom. Sedan var det som man brukar göra, mocka boxar, fixa vatten och hö.
Tänkte bjuda på en liten bild på mig och Kolle, ingen super bild men det behöver det inte vara alla gånger.
 

2016-03-20
20:22:00

Ridlektion på Gäverstad
Dagen började med att jag själv mina ridlektioner för mina duktiga elver på förmiddagen. Sedan var det bara äta lunch och sen åka till Gäverstad med Kolle och rida lektion för Sofie. Kolle super duktig som vanligt. Denna gång så var det samma sak med lång och låg i skritt och trav. Men nu så har vi lagt till tempoväxlingar i skritt,trav och tölt + träna mer på galoppfattningar. Att det ska vara mer tryck i själva starten när han ska fatta galoppen. Han var jätte duktig i allt.

2016-03-19
16:01:00

Lugn tur
Idag så blev det en lugn tur med mammsen på Kolle. Det var trevligt med lite ridsällskap eftersom att jag rider hästarna för det mesta på mornarna för att slippa fordon och långtradare som kör ofta just nu på våra vägar. Men efter det så fick Kolle vara ute en längre stund i hagen innan han får komma in igen. Sen så blev det rakning på Asdis, hon svettas väldigt mycket med den tjocka pälsen.
Lite vinter mage har hon nu men det kommer att försvinna sen med aktivt träning.
 

2016-03-18
17:51:00

kondition träning och mjukgörande
Idag så hade jag bestämt att rida lite mer konditionsträning på lilla Kolle. Så vi red ut i 45 min och han kändes helt super. Ingen trätt häst här inte, men det är inte så roligt att rida själv nästan varje dag. Men iallafall sen så fick kolle gå ut en liten stund medans jag mockade hans box och sen fick han gå in vid lunchtiden. Asdis red jag sen på banan och tränade mer på traven att hon ska bli mer avslappnad. Hon är ju som sagt bättre i högervarvet och vänstervarvet får man kämpa mer i. Men till slut så släppte hon efter och kändes bra att rida. 

2016-03-17
19:33:00

Gallop träning
Idag så fick båda hästarna ridas på banan. På Kolle så tränade vi mest markarbete i skritten och traven och det gick bra. Asdis så var det samma sak men vi lade till lite gallop på långsidorna. Gallopen börjar bli bättre, den är inte lika passaktig. Bara om hon får lite mer gas så blir hon riktig fin, för hon tar gallopskänkeln jätte bra så hon tänker rätt. Det är bara att det måste vara rent sen också. Men det får ta den tid det tar, för hon kommer bli super fin sen när allt sitter.

2016-03-16
15:19:00

Gångarts träning
Red ut på Kolle och tränade övergångar och olika tempon i gångarterna. Vilket gick bra men han var lite stel först. Men det är bara att göra lite öppna, slutor och lite skänkelvikningar så blir han bra där efter. Han kändes som en ängel att rida där efter. 

2016-03-14
18:24:00

En lugn måndag
Idag så blev det en mysig barbacka tur på lilla Kolle till plattan. Det känns lite i kroppen efter tävlingen igår, eftersom att det var rätt så kallt. Sen blev det inte så mycket mer, tog det lungt sen resten av dagen.

2016-03-13
21:00:00

Tävling!
Idag så var det som sagt tävling. Kom dit tidigt men märkte sen att jag glömde att skriva ut ryttarförsäkran men som tur så fick jag en sån av dem som stog brevid oss på parkeringen. Gud vilken tur, annars så var det bara att åka hem. Vi fick vänta ett bra tag tills min klass skulle börja men som sagt, tiden går fortare än vad man tror. Tog ut kolle sen och han var helt cool, man märker att han är van att åka på tävlingar. Jag själv däremot måste erkänna att jag var nervös och lite stressad för det var några år sen man tävlade och så. Men allt släppte när man hoppade upp på hästen. Han kändes mjuk och fin och helt underbar när vi red fram. Tyvärr så hörde vi inte spikern så bra på parkeringen om när man skulle gå till banan. När vi kom in så gick det bra och vi kvalade till A-final och kom sen på tredje placering. Jag trodde inte att vi ens skulle komma så långt för att det var många bra ryttare som red. När vi kom hem så blev han ordentligt genom borstad och sen så fick han en ny fleectäcke att ha på sig i boxen. Älskar denna häst så mycket att det går knappt att beskriva det och har aldrig haft sånna känslor för någon häst förut.
 
 

2016-03-12
15:50:00

Förberedelse till tävling
Idag så är det ju lördag! Idag så blev det en lugn barbacka tur ut på Kolle och sen så smörjde jag tränset. Ska nu packade ner allt som ska med till tävingen imorgon, skriva ut startlistor och sånt. Sen så ska vi åka in till Finspång och handle lite mat också till tävlingen.

2016-03-11
13:44:00

Ridning och smörjning
Red först ut på lilla Kolle och sen så gick vi in en snabbis på banan för att känna igenom honom lite. Lite stel men det släppte sen nästan direkt med lite lösgöring. Efter ridningen så puttsade jag sadeln och mina ridstövlar, tränset kan jag lika gärna smörja imorgon. Bara iadg och imorgon och sen så är det tävling på söndag. Känner mig taggad!

2016-03-10
14:40:00

Mallig Kolle
Idag så fick både Kolle och Asdis springa lösa på banan och bara springa av sig. Asdis var inte så taggad, men Kolle visade att han hade mycket att springa av sig. Ibland så är det svårt att se att Kolle är 24 år för han känns mer som en unghäst när man rider och allt annat. En riktig liten krut bomb den där herrn. 
 
 

2016-03-09
17:20:00

Isbrodd
Idag så satte vi på isbrodden på Kolle så att de hinner sitta ordentligt till söndag då vi ska på vår första tävling tillsammans och min första tävling på is. Så det blir väldigt spännande. Blev lite lätt ridning på banan, tränade lite på Sofies övningar och det gick väll rätt så bra. Han var lite små käftig i munnen men så kan det vara ibland, det kan inte bara gå uppåt jämt.

2016-03-06
17:30:00

Lugn söndag
Idag var det en lugn söndag. Började först med att ha mina ridlektioner på morgonen och barnen är så duktiga. Sen så red jag Kolle på eftermiddagen och vi skrittade runt grusgropen. Sen var det inte mycket mer av den söndagen.

2016-03-05
18:30:00

Ridlektion
Idag var det ridlektion för Sofie igen på Kolle och det gick jättebra. Vi fortsätter med samma övningar och nu så har vi lagt till traven också. Så där ska han också trava mer avslappnat och inte "hettsigt". När vi kom hem så fick han gå in i boxen. Sen var det Asdis tur att bli lite riden. Red henne på banan och jag tänkte att vi kunde göra samma övningar som Kolle har. För hon är ju alltid stel ibörjan men övningarna hjälpte väldigt bra, framför allt i tölten där hon brukar kunna ta bettet och dra. Väldigt nöjd med båda hästarna är jag och imorgon så får det bli en skön skritt tur på Kolle.

2016-03-04
14:10:00

Fina killen
Tränade lite på de övningar som jag fick av Sofie. Det gick jätte bra, han börjar att bli bättre för varje dag som går lilla Kolle. Övningarna som vi hade var att få honom lång och låg och att försöka att skritta lugnare än att "hättsa" sig framåt. sen att få honom att inte slå så mycket med huvudet i tölten och är det så att han ska vara lite innåt stäld och sen så får man ligga lite med innerskänkeln så att att flyttar sig lite samtidigt och om han släpper och blir mjukare så får man själv släppa till lite. Som sagt så gick det jätte bra och imorgon så ska vi åka till Sofie igen och så får hon se att det har blivit lite föbättring.

2016-03-03
16:30:00

En ny början
Hej!
Börjar om helt på min blogg för den andra kändes inte bra och det har hänt mycket i mitt liv som har gjort att man börjar på ett nytt kapitel.
Jag hoppas att ni kommer att gilla den nya bloggen!