sarashorses.blogg.se

2016-07-11
10:00:00

Islands sm
Under helgen var jag och mamma och tittade på islands sm. Vi hade det jätte kul och det var mycket fina hästar som var med. Vi hade tur med vädret, dock så var det lite för varmt om man ska tänka på hästarna för vi själva satt och svättades på läcktaren. Tyvärr så han vi inte se fyrgången med ungdom då vi kom precis när det slutade. Mormor kom senare på eftermiddagen och sen så träffade vi på gamla kompisar. Under pauserna så gick jag och mamma och tittade på de stånder som var där. Vi tittade lite på sadlar och provsatt på några också, hittade många som man skulle vilja ha men det blir till att vänta så att Gulliver har växt klart mer. Köpte mig ett par ridskor då jag har inga och dumt nog så har jag ridit i gympa skor för det mesta när man ska vara snabb iväg.   Under lördagen så var det A-final och det var så fina hästar där som själv skulle vilja ha, men vi har fina hästar hemma också så men inte lika klara för sm nivå. Köpte mig sen på slutet ett ridspö och mamma köpte ett isländskt stångbett till Asdis.
När vi kom hem så provade vi bettet på henne och hon gick bra på det, vilket var bra. Red sen Kolle på banan en snabbis för att vi hade andra grejor att göra.

2016-07-09
21:05:00

Ridläger
Alla tjejerna var så duktiga på ridlägret och tack till mina tre medhjälpare som hjäplte mig på ridlägret. Torsdagen så fick barnen veta vilka hästar de skulle ha och sedan så blev de uppdelade i två grupper. På fförmiddagen så blev det en liten ridlektion på banan för att de ska lära känna hästarna, alla barnen passade in till de hästar som de hade. På eftermiddagen så blev det en barbacka tur för alla barnen samtidigt. Vi hade väldigt fint väder på torsdagen och det var bra det. Han att rida Kolle på banan efter barnens ridlektioner på förmiddan och han gick bra, lite bråkig i tölten men det släppte sen. 
Fredagen så hade vi turen att rida ut innan ovädret kom på förmiddan och som tur så han vi fixa lunchen också då vi fick strömavbrott. Efter maten så var det rykt tävling och alla ponnysar var jätte fina och efter det så blev det såklart klubbor åt alla barnen. Sen så blev det trec/hinderbana för barnen som avslutning och alla var så duktiga. 
 
 
Första ridningen på sina hästar.
 
 
 
Ridtur med hela gänget.
 
 
 
Rykt tävling, alla var så duktiga och hästarna var så fina.
 
 
 
 
Avslutning på trec/hinderbana.
 
 
En bild på tjejerna som hjälpte till måste vara med också.
 
 

2016-07-06
22:50:00

Planering inför ridläger
Idag så åkte jag och mamma in till stan för att handla in det vi ska ha på ridlägret. Sedan så städade vi i stallet och sen så kollade vi vart vi alla ska sitta om det råkar bli dåligt väder under ridlägret. Sen så kom mormor och Rebecka och vi alla red ut en sväng. Fick prova mormors sadel på Kolle då jag senare kommer att skafra mig en annan sadel till mina hästar. Sen så var det ytterligare planering med ridlägret. Blev ett ihop släpp med mormor och Rebeckas hästar tillsammans med Claires häst och det gick bra. Så nu är det att gå och lägga sig för man ska upp tidigt imorgon

2016-07-05
20:00:00

Toppen häst
Hej igen! Det vett ett litet tag sen då jag skrev men har haft så mycket att göra och har inte haft tid att sitta vid bloggen och skriva. Men iallafall idag så red jag Kolle på gärdet och han gick helt super, då menar jag verkligen super! Vi tränade mycket med tempoväxlingar i galopp då vi har det som träning och han var väldigt duktig och man kände att hans lyft blir mer högre ju stadigare han blir. Traven var helt gudomlig och han var inte lika upphetsad som han brukar vara när vi rider på gärdet. Skritten fick vi till väldigt bra, vi hittade ett bra tempo och han längden ut sina ben fint istället för att det blir spänt när han går. Tölten var helt och hållet super bra, bästa hittills. Sen så blev det en lugn skritt tur på Asdis med mamma och Freja då Asdis har varit halt, så sätter vi igång henne nu försiktigt.
 
Kommer lite bilder från förra året på mig och Kolle då vi fotade till min student.