sarashorses.blogg.se

2016-04-30
07:42:00

Avelsshow på Stenholmen
Idag så var jag och mamma på avelsshow på Stenholmen vilket var jätte kul och vilka fina islandshästar det finns. Det som var mest roligt var att min hingst pappa var med där också och då fick man se honom mer live. En riktig häftig häst som rör sig helt otroligt, man blir bara mer sugen på min lilla kille hemma. Sen så fick vi se lite halvbröder till mammas häst också och de var också jätte fina. Så vi är väldigt nöjda med våra hingstar hemma och man själv har som ett "litet" mål att vilja få igenom min hingst och kunna också få visa upp honom på Stenholmen.

2016-04-28
20:15:00

Två nyinkomna hästar
Idag så kom två nya hingstar från SundsbergKval. Mamma och jag köpte oss en varsin hingst, min är en 2 åring som är efter Mozart från Sundsberg och mammas är en 3 åring efter Spuni fra Vesturkoti. Eftersom att vi vill satsa på islandsavel och Kolle kommer att panssioneras nästa år. Mammas hingst ska ridas in lite lätt iår och min ska jag jobba mycket horsemanship från backen. Båda är jätte fina, lugna och med bra temperament vilket är jätte viktigt tycker vi.
 
 
 

2016-04-19
14:34:00

Vila och bushäst
Idag så fick Kolle vila men inte Asdis. Idag så tränade vi lite tölt, vilket gick bra till slut. Var först stretig och drog ibland men så kan det vara när man har stått i vintervilan och har mycket energi i sig. Det tog sin tid tills hon blev bra men det kan vara så ibland. En riktig liten krutbomb den där Asdis men det är roligt, det ska vara mycket energi men det ska vara hantertbart också.

2016-04-16
20:06:00

Framtids vårtävling
Idag var det som sagt tävling. Vi var tvugna att vara där tidigt för incheckning och vetrinär koll innan man får tävla. Kolle skötte sig utmärkt och veterinären tyckte att han såg fräsh och fin ut för att vara 24 år. Sen fick Kolle gå upp transoprten igen för vi startade inte förrän på eftermiddagen, vilket kändes lite tråkigt för Kolle som får stå inne i transporten under den tiden. Men det regnade mycket under hela förmiddagen och lite sen på eftermiddagen. Men som tur slapp vi regnet men Kolle kändes lite små trött och jag hade ingen spö med mig, för det brukar jag aldrig behöva när jag rider honom men idag så var han trött. Men kom lite smått igång när vi red inne i ridhuset och galopperade lite. Sen så blev väntan länge ändå, så vi fick skritta runt lite på pass banan fram och tillbaka. Små töltade lite då med för att jaga upp honom lite, töltade bakom några och då fick han lite mer energi. Sen till slut så fick vi komma till kollekting ring och vänta in vår tur. Han var inte helt taggad när vi kom in men kom igång lite sen på slutet men dår är det helt plötsligt slut av tävlingen. Vi red T8 och då är det tölt i vardera varv, så det är inte mycket. Men trott eller ej så blev det en fjärde placering för mig och Kolle! Är så otroligt stolt över honom. När vi kom hem så fick han bli ordentligt igenom borstad, vilket han älskar när han har blivit riden. Sen blev det fleecetäcke och nattning för alla hästar. 
 
 

2016-04-16
16:51:00

Förberedning
Blev en barbacka tur på Kolle och sen så gick vi in på banan för att känna lite på tölten och den kändes bra. Sen blev det smörjning och nerpackning av utrustning som ska med och nu så är ryttarförsäkran med också, haha. Sen blir det inte mycket mer än så förutom alla vanliga sysslor som man har i stallet. Ska lyssna sen på Fredrick Praesto innan jag går och lägger mig för lite mental träning för tävlingen imorgon.

2016-04-14
14:47:00

Lösgöring
Lite lösgöring blev det på banan för Kolle. Det är ju tävling på lördag så det blir att göra iordning alla grejor och nu ska jag komma ihåg att skriva ut ryttarförsäkran. Men iallafall Kolle gick super bra och det känns som att det kommer gå bra på lördag.

2016-04-08
14:41:00

Långtur
Hej
Det var ett litet tag sen jag skrev men har haft mycket under den tiden och har inte haft tid och ork att skriva. Men idag så blev det en långtur på Kolle, lite mer en konditionsrunda på morgonen. Tyvärr så kör långtradarna fortfarande så man är lite små orolig om man ska möta de på fel ställe. Men som tur så slapp vi dem. Kolle gick helt super och var taggad under hela ridturen och små takta hela vägen hem. Han behövde verkligen springa av sig, han har varit lite jobbig när vi har jobbat på banan och kan inte riktig koncentrera sig. Det är ju som sagt vår känslor i hästarna nu och man märker lite hingstkänslor i honom också, men det går super bra endå.